„Mi nem átlagos játékosokat képzünk, mi a zsenik világát adjuk át neked!”

Manapság a gyerekek már nem futballoznak annyit, mint 10-20-30 évvel ezelőtt, így sokkal kevesebb labdaérintésszámot érnek el 18 éves korukig. Ezáltal a futballtudásuk nem is érheti el azt a szintet, mint azoké az egykori labdarúgóké, akik napi 5-6 órát játszottak, gyakoroltak.
Megfigyelhető, hogy a világ labdarúgásában egyre kevesebb az olyan korszakalkotó zseni, akik labdarúgó művésznek mondhatják magukat és játékuk tömegeket vonzanak.

„Félő, hogy az olyan remekül és közönségszórakoztatóan cselező játékosok, mint Puskás, Eusebio, Pelé, Garrincha, Albert, Best, Cruyff, Maradona, Platini, Basten, Baggio, Romario, Rivaldo, Ronaldo, Bergkamp, Zidane, Figo, Ronaldinho eltűnnek a futballvilágából; és a helyüket olyan játékosok veszik át, akik habár jók, de annyi szépséget nem tudnak a világfutballjának adni.”

Manapság egyre kevesebb idő jut a játékra és a képzésre, a világfutballjában ez a probléma idáig nem volt megoldott.

Ma már nincs elég idejük a labdarúgóknak, hogy eleget gyakoroljanak és önmaguktól rájöjjenek a jó megoldásokra! Ezért alkottuk meg a világon egyedüliként az optimális labdarúgó technikai képzést, azaz a NEOFUTBALL-t.

A legnagyobb labdarúgó egyéniségek (Pelé, Cruyff, Maradona, Ronaldo, Ronaldinho, Messi, Neymar stb.) döntéseit kódoltuk és olyan egyszerűen elsajátítható alapelvekké alakítottuk, amit egy 6 éves gyerkőc is képes elsajátítani. A gyerekeknek nem több tízezer labdaérintésszámot kell produkálniuk, hogy egy jó adag szerencsével rájöjjenek egy szituáció megoldására hosszú évek során, hanem mi egyből a kezébe adjuk a JÓ megoldást! Megtanítjuk, hogy a zsenik milyen kategóriákat használtak és milyen alapelvek szerint játszottak.

Lionel Messi gyerekként is a labdát bűvölte, nem pedig a futópályákat, súlyokat.

A futballista álmok eléréséhez nélkülözhetetlen a képzésünk, hiszen több évnyi, több száz edzés és meccs, több ezer játékhelyzet megoldása és több tízezer labdaérintés helyett, MOST, AZONNAL megkapja azt a tapasztalatot, amit a zsenik is megtapasztaltak hosszú évek során.

NEOFUTBALL, a jövő tradíciója!

Én még azokban az időkben fociztam, amikor még az edzéseken a labda nélküli futások domináltak. Akkoriban még azt hittük, hogy az lesz a legjobb labdarúgó, aki a legerősebb és leggyorsabb. Szinte csak a kondicionális és koordinációs felkészítéssel foglalkoztunk az edzéseken, akkoriban még nem tudtam, hogy ez az út csakis a pokolba vezet és nem az álmaim felé.

12 éves koromtól többször előfordult, hogy 5-5 kg súllyal a lábaimon kellett futnom a köröket, a labdára sokszor csak gondoltunk játék helyett. Ennek eredményeként 15 éves koromban súlyosan megsérült a bal térdem, amit azóta négyszer műtöttek. Az első operáció után minden álmom szertefoszlott…

Habár a sportot versenyszerűen nem folytathattam, de nem tudtam tőle elszakadni. Edzői pályafutásom elején a labdarúgás egy titkos oldalát ismerhettem meg Ferenczi Attila által, alig 21 évesen. Ezt a titkot Tradicionális Magyar Labdarúgó Stílusnak hívják.
Teljesen megváltozott a labdarúgással kapcsolatos felfogásom, egy új dimenzió nyílt ki előttem. Gondolkodásmódom megváltoztatásával új összefüggésekre jöttem rá, és a mai napig folyamatos felfedezéseket teszek.

Játékosként legtöbbször nem értettük, hogy az egyes feladatokat miért csináljuk az edzéseken. Meccsen mikor, mely poszton és a pálya mely részén használhatjuk a gyakoroltakat. Értő tudás hiányában eleve nem hozhattuk ki magunkból azt, amit az adottságaink megengedtek volna.

Mára tudom, hogy a kiindulópont az ész használata. Ezért játékosaimnak értő tudást adok minden egyes feladatomban, így a tanultakat legtöbbször már egy edzés után is alkalmazni tudják éles helyzetben!

Gondolkodásmódom megváltoztatásával számtalan új dolgot hoztam és hozok létre a mai napig. Ennek eredményeként 2013-ban szabadalmaztattam a hálós képzési rendszerem, majd 2015-ben levédettem a cselek oktatásának egy új módszertanát.

Jelenleg is több könyvön, oktató DVD-n és a labdarúgás elméletét oktató játékok létrehozásán dolgozom.

Eltűnő zsenik

30-40 évvel ezelőtti játékosok napi 5-6 órát futballoztak, addig a mai kor játékosai a legjobb esetben is csak napi 1,5 órát, de legtöbbször még ennyit sem!!!
Ezzel összefüggésben megfigyelhető, hogy a világ labdarúgásában egyre kevesebb a korszakalkotó zseni.

Gondoljunk vissza gyerekkorunkra, hogy akkoriban és manapság mennyi klasszis volt és van a pályákon. Mennyivel szebb és látványosabb megoldásokat választottak az akkori labdarúgók.

Gondoljunk vissza a 2002-es brazil válogatottra és a maira, hogy mennyi klasszis volt és van most köztük. Ma Neymar a csúcs, míg 2002-ben az egész brazil válogatott világklasszisokból állt, Ronaldo, Rivaldo, Kaká, Roberto Carlos, Cafu, Ronalinho…

A szemünk előtt tűnik el a holland labdarúgás a világelitből, egyszerűen nincs már klasszis játékosuk.

„Nagyon jó játékosaink voltak a közelmúltban: Robin van Persie, Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder. Mögöttük viszont hatalmas űr tátong, 25-28 év között most nincsen egy klasszisunk sem.” Danny Blind

„Daley Blind, Kevin Strootman vagy épp Georginio Wijnaldum remek játékosok, ugyanakkor nyilvánvaló korlátaik is akadnak szép számmal. Közel sem olyan klasszisok, amilyenekhez hozzászokhattunk az elmúlt 20-25 évben” Henk Spaan

Miért megoldás a NEOFUTBALL?

 • Mert a modern kor kihívásaira alkottuk meg egyedi képzési rendszerünk.
 • Mert a zsenik világát adom át a játékosoknak, hiszen a zsenik döntéseit, alapelveit gyűjtöttem össze és formáltam oktathatóvá.
 • Minden egyes technikai elemet a lehető legrészletesebben beállítunk, így a legbonyolultabb mozdulatokat is gyorsan sajátítod el úgy, hogy az alkalmazásuk során szép és esztétikusak lesznek a mozdulataid.
 • Mert olyan részleteket ismersz meg a fociról, amit eddig nem tudtál és nélküle nem válhatsz azzá, ami lehetnél.
 • Mert mi minden cselt megtanítunk és azt is, hogy hogyan használd.
 • Mert mi optimális technikát oktatunk, ami hatására rendkívül gyorsan elsajátítod ezt a játékot és a legjobb döntéseket fogod meghozni a pályán.
 • Mert a labdarúgás művészet és megmutatjuk hogyan fejezd ki önmagad sikeresen a pályán!
 • Mert nekem játékosként nem adathatott meg, hogy önmagam fejezhessem ki a pályán, de előtted itt a lehetőség!Képzésünkről…
 1. Technikai színvonalad maximalizáljuk:

Minden egyes fontos mozdulatot és cselt sikeresen megtanítunk neked nagyon rövid idő alatt.

 1. Kategória-, és sebesség elméletem elsajátítása:

A tanult mozdulatokat és cseleket már téthelyzetben is sikeresen tudod használni.

 1. Játékhelyzet-teremtő képesség fejlesztése:

Megtanítom, hogy a kedvenc kategóriáid hogyan hozd létre tudatosan a meccs folyamán.

 1. Stílus-, és poszttechnikai képzés:

A saját játékodat a lehető legmagasabb szintre emeljük, életre kell a benned rejlő művész.

Rendszerünk hatékonyságára pár példa:

Azon alacsony osztályú utánpótlás csapataimból, ahol legalább egy évet dolgoztam, mindből került ki keretenként legalább két játékos, akik azóta NB1-es csapatban nevelkednek.

Egy, a futball világát semmilyen szinten nem ismerő gitárművész is megkeresett, hogy szeretne gyorsan, pár látványos trükköt megtanulni. 20 perccel később több más trükk elsajátítása után: https://www.youtube.com/watch?v=2rQqXG7rA6o

Egy olyan amatőr labdarúgót sikerült megtanítanom újra futballozni, aki egy súlyos baleset következtében újra kellett tanulnia járni, beszélnie, írni és minden más labdarúgó képzés csődöt mondott nála.

További szolgáltatásaink

Labdarúgó személyi edzés

Személyre szabott technikai képzés, akár egy vagy több játékosnak is. Ha jól akarsz cselezni, vagy csak egy trükköt szeretnél elsajátítani, akkor ez a Te választásod! Az edzés helyszíne választható!

Bemutató edzés: Stílusos csapatjáték

Bármilyen stílus leoktatását vállaljuk, bármilyen csapatnál. Ha egy igazán stílusos csapatot szeretne, akkor ez az Ön választása!

Bemutató edzés: Csapatjáték leoktatása

Bármilyen csapatnak egy edzés alatt leoktatunk egy alapjátékot. Ezzel a játékosok egységesen fognak gondolkodni a mérkőzéseken, legyen szó támadásról vagy védekezésről.

Bemutató edzés: Technikai képzés

Megmutatjuk, hogy csapatszinten hogyan lehet leoktatni a játékosoknak az egyedi technikai képzésünk. Nem fog csalódni! Egy edzés után másként fognak cselezni a játékosok!

Elméleti előadás: Mérkőzéselemzés

Bármilyen futballmérkőzésről legyen szó, az előadás után máshogy fogja nézni a hallgató. Érteni fogja a mérkőzések folyamatait és egyszerűen tudja majd elemezni a csapatok játékát.

Elméleti előadás: Stílusok

Bemutatjuk a stílusok közötti főbb különbségeket és azt is, hogy hogyan tervezzük meg a csapatjátékunkat a különböző stílusokban.

Elméleti előadás: Csapatjáték tervezés

Ahhoz, hogy sikeres csapatunk legyen, az edzőknek meg kell tervezniük csapatuk játékát. Mi ezt a folyamatot megmutatjuk és használható tudással gazdagodik a megrendelő.

Elméleti előadás: Technika

Neofutball egyedi technikai képzésének elméleti oldalát is szívesen átadjuk a jelentkezőknek. Az elmélet hihetetlen fontos, hogy a gyakorlati hatékonyság nőjön. Enélkül nincs siker!

„Ne hagyd elveszni az álmaid, keress fel minket!”

Elérhetőségeink:

Rózant János

NEOFUTBALL, a jövő tradíciója!